f5a6374_c

Dorthe Rindbo, f. 1976

Stifter, forfatter & underviser
Underviser på dansk og engelsk

LÆS BLOGINDLÆG FRA DORTHE

Om Dorthe

Oprindelig er jeg uddannet akademiøkonom i kommunikation. I mange år arbejdede jeg som projektleder på større udviklingsprojekter forskellige steder i dansk erhvervsliv.

Jeg elskede mit arbejde – jeg stod i udviklingens øje, og det passede mig rigtig godt.

Nedturen

Men i 2006, da jeg var projektleder hos Post Danmark, gik jeg ned med stress. Helt ned. Faktisk så langt ned, at det endte med en depression. Min første reaktion var at prøve at komme ud af min stress og blive mig selv igen hurtigst muligt. Få mit sædvanlige overblik og overskud igen og komme tilbage på arbejde. Det kunne jeg bare ikke. Jeg havde nået bunden og måtte tage orlov fra mit job. Det skulle blive en af de største gaver i mit liv.

Vendepunktet

Under min orlov tog jeg en uddannelse som stresscoach, og det blev et vendepunkt for mig. Jeg begyndte at interessere mig for personlig planlægning og effektivitet og gik i gang med et intenst selvstudium af teknikker og filosofier inden for personlig effektivitet. Langsomt kom jeg ud af min stress og fandt frem til, hvordan jeg selv lever et liv med overskud til både mig selv og andre.

Passionen

I min pause brugte jeg også tid på at finde frem til, hvad der er vigtigt for mig i mit arbejdsliv. Jeg lejede et sommerhus i et øde område og arbejdede i en måned med Pernille Melsteds fantastiske bog Find din passion på 4 uger. Da jeg lukkede bogen, vidste jeg, hvad jeg brændte for, og i hvilken retning jeg skulle gå.

Springet

Kort tid efter sagde jeg op, udviklede mit forretningskoncept og stiftede min egen virksomhed med fokus på, hvordan vi mennesker bruger vores tid – vores liv – bedst. Jeg blev rådgiver, underviser og coach med speciale i personlig planlægning og effektivitet og begyndte at hjælpe ledere og medarbejdere med at få mere tid, overblik og overskud i en ofte travl og uforudsigelig hverdag.

MPE’er

Jeg opdagede hurtigt, at behovet er enormt, og det er kun blevet større mindre med tiden. Derfor besluttede jeg i 2014 at etablere specialistuddannelsen MPE, hvor du bliver uddannet mastercoach i personlig effektivitet. På uddannelsen lærer jeg fra mig af den solide viden og de konkrete værktøjer og effektive teknikker, jeg har samlet og udviklet med årene. Jeg er stolt og glad over, at jeg i dag har fået dygtige MPE’er ind i min virksomhed, som kan være med til at hjælpe andre med at blive mere effektive og mig med at dække den voksende efterspørgsel.

Fundamentet

Den dag i dag bygger min forretning stadig på det, jeg lærte, da jeg var allerlængst nede: at det, vi bruger vores tid på, er det, vi bruger vores liv på. Min virksomhed er ikke bare en forretning, men en livsstil og en filosofi. For mig handler personlig effektivitet ikke om bare at nå mere på kortere tid. Det handler om at finde ind til kernen af det, der er vigtigt, både i vores arbejdsliv og privatliv. For hvad nytter det at nå mere, hvis du ikke når det, der virkelig betyder noget for dig?

Bøger, Dorthe har medvirket i


Sagsbehandler på rette kurs

Af Katja Balslev Nielsen
Akademisk Forlag, 2016

Dorthe fortæller om værdier, og hvordan de fungerer som kompasset til integritet i det sociale arbejde.

Alle kvinders sundhedsbibel
Af Umahro Cagogan
Pretty Ink, 2015

Dorthe fortæller om, hvordan man skaber mere tid og overskud – og mere livsglæde i en travl hverdag. 

Spis efter din kvindetype
Af Marie Steenberger
Politikens Forlag, 2011

Dorthe giver gode råd til kvindetypen ‘Hastespiseren’, som altid er på farten, både fysisk og i overført betydning. 

Udlev din passion på 4 uger
Af Pernille Melsted
Pretty Ink, 2008

Dorthe giver tips og tricks til, hvordan du kommer ud over stepperne og effektivt udlever din passion.