3 grunde til at du (stadig) kæmper med din to do-liste

 

Du har sikkert én. Eller flere.
På dit skrivebord.
I tasken.
På computeren.
På mobilen.
Eller oppe i hovedet.

To do-listen er ét af de mest brugte planlægningsværktøjer i verden.
Så de fleste af os har en liste.
Men de færreste har én, der fungerer.

Mange kæmper med deres to do-liste.
Med at nå alt det, der står på den.
Med at komme i gang.
Med at blive færdig.

Lyder det bekendt?
Det er ikke tilfældigt.

Her kommer tre sandheder om, hvorfor du måske (stadig) kæmper med din to do-liste. Og nu kommer svesken på disken. Så læs kun med, hvis du tør høre sandheden.

SANDHED #1: Du har ikke styr på dit fokus
Bum. Så fik du den. Lige i ansigtet. Og det er ikke for at være ond. Vi kan bare se, at der stadig er foruroligende mange, som ikke har styr på, hvad der er vigtigst. De kender ikke deres drømme, værdier eller mål. Eller også har de alt for mange af dem.

Når vi ikke har et klart fokus, er det svært at holde styr på to do-listen. Faktisk umuligt. Listen er altid alenlang. Og det er umuligt at prioritere.

SANDHED #2: Du bruger tiden på alt muligt andet (end det, der står på din liste…)
Overspringshandlinger. Vi kommer ikke uden om dem. 95% af os laver dem. Det er menneskeligt at lave overspringshandlinger, men de kan komme til at stå så meget i vejen, at du aldrig kommer i gang – eller bliver færdig – med det, der står på din liste. Alt dét du inderst inde gerne vil bruge din tid og dit liv på. Og alt dét, der bare skal gøres. Måske har du ting, der har stået på din liste i flere uger, måneder eller … år.

SANDHED #3: Du mangler de rigtige værktøjer
Det lyder banalt, men det er faktisk én af de største grunde til, at mange kæmper med deres to do-liste. De har aldrig lært, hvordan de bruger en. Og det lyder så måske til gengæld fjollet. For hvor svært kan det lige være at lave en simpel liste over det, som du skal? Alting er let, når først man ved, hvordan man gør. Og det gælder også for to do-listen. Vores gæt er, at du bruger din to do-liste forkert. Især hvis du er nået helt her ned i blogindlægget.

Hvis du gerne vil have styr på dit fokus, undgå overspringshandlinger og/eller havde de helt rigtige værktøjer til din personline effektivitet, så tag et kig på vores intensive og effektive onlinekurser.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du også – gratis – opskriften på, hvordan du laver en effektiv og stressfri to do-liste. Er du ikke allerede tilmeldt, kan du tilmelde dig lige her.

1 kommentar til “3 grunde til at du (stadig) kæmper med din to do-liste”

  1. Anja Aabenhus siger:

    tilmelding nyhedsbrev – og gratis opskrift på To – Do liste:))

Beklager, kommentarer er slået fra på denne side.