7 tips til at komme godt i gang efter ferien

 

Ferien er slut, og arbejdet kalder igen. For rigtig mange af os kan det være en svær cykel at træde i gang igen. Heldigvis er der ikke noget unormalt ved det. Og her får du 7 lavpraktiske tips til at komme godt i gang efter en velfortjent ferie:

1. Start en onsdag
Hvis det er muligt at planlægge din ferie ”skævt”, så vent med at starte til midt på ugen. Det giver en blødere opstart og et velfortjent pusterum i weekenden.

2. Book din næste ferie med det samme
Det er vigtigt at have noget at se frem til – uanset om det er et weekend-kro-ophold eller en tre ugers ferie i Thailand. Book derfor din næste ferie med det samme.

3. Hold den første dag fri for møder
Hvis du sidder på kontor: Prøv at holde den første dag fri for møder, så der er tid til at komme igennem mailbakken og lige lande igen.

4. Det er i orden at være bagud
Man er pr. definition bagud, når man kommer tilbage fra ferie. Slå derfor koldt vand i blodet og tænk på, at masser af ting sandsynligvis har løst sig af sig selv, mens du har været væk.

5. Hold igen på privatfronten
Hold den første uge fri for private aftaler – du har brug for at lade op derhjemme efter arbejde. Vent eventuelt også med at gå i fitnesscenter og hvad du ellers plejer at lave i din fritid. Bare lige de første par dage.

6. Tag de nemme opgaver først
Lav en to-do-liste og gå i gang med de nemme opgaver først. Forskning viser, at lykkecentret i hjernen blusser op, hver gang man streger opgaver ud på en liste, så sørg for at skrive selv de mindste ting ned.

7. Hold dig fra overarbejde
Hvis du sidder på kontor: Lad være med at tage ekstremt lange dage den første uge, hvor du forsøger at indhente alt det forsømte – du risikerer bare at brænde ferie-effekten af lige med det samme. Gør det i stedet nemt for dig selv og acceptér at det tager tid at komme op i omdrejninger igen.

Rigtig god hverdag!