Sådan gør du fredag til din mest effektive arbejdsdag!

 

Hvis du skulle gætte, hvilken ugedag tror du så, at du er mindst effektiv på jobbet?

Er det…
Mandag?
Tirsdag?
Onsdag?
Torsdag?
Fredag?

Sandsynligheden for, at du svarer fredag, er ifølge undersøgelser 97%.
Og det giver god mening.

Efter en lang arbejdsuge er vi ofte lidt matte i sokkerne.
Vi trænger til weekend. Og en kold fredagsøl.

En del opfatter ligefrem ikke fredag som en ‘rigtig’ arbejdsdag.
Det er mere en dag, hvor vi venter på, at det bliver weekend…

Men det er virkelig en skam.

For lige præcis fredag er ret afgørende for din effektivitet.
Og ikke bare om fredagen. Men hele næste uge.

 

Du får derfor her 7 bud på, hvordan du kan gøre
din fredag lidt mere effektiv med simple tricks:

1.
Opfat fredag som en hel og reel arbejdsdag. Jo jo, der skal stadig være tid til morgenbasser og fredagsbajere. Naturligvis. Men vær opmærksom på at tiden ikke smuldrer væk for dig. Basser og bajere kan være lidt af en tidsrøver.

2.
Når du støder på lette administrative opgaver i løbet af ugen, så udskyd dem til fredag. Det er alligevel sjældent, at vi tager hul på nye store opgaver fredag klokken 14.30. Udnyt fredag til at få ryddet en masse småting af vejen.

3.
Brug din fredag til at dyrke dit netværk og holde møder. Det gælder især hvis du er ekstrovert. Når du er ekstrovert, får du nemlig energi af at være sammen med andre mennesker.

4.
Sæt små produktivitetsmål for dig selv. Lav en kort liste med tre ting, som du vil have gjort eller afsluttet, inden du går på weekend. Læg et let fredagspres på dig selv, så du får flere ting fra hånden.

5.
Når vi er trætte, laver vi flere overspringshandlinger. Og måske særligt om fredagen, hvor vi i forvejen ikke rigtig orker at gå i gang med noget nyt. Vær opmærksom på kreative fredagsoverspring og sæt små nemmer opgaver på to do-listen.

6.
Forbered næste uge. Det er langt bedre, at du planlægger næste uge fredag eftermiddag end mandag morgen. På den måde kan du gå på weekend med viden om, at du allerede har styr på næste uge.

7.
Afslut ugen med en frisk omgang oprydning. Efter en hektisk uge er der måske brug for, at der bliver sorteret i bunker og indbakke. Indfør en fast fredagsrutine hvor du bruger 20-30 minutter på at rydde op og gøre klar til næste uge.

 

Rigtig god arbejdslyst
– og rigtig god weekend!