Det siger pling hver 8. minut

 

I løbet af en arbejdsuge modtager du i snit 304 mails.

TrehundredeogFire mails som du på en eller anden måde skal forholde dig til. Prøv et kort øjeblik at forestille dig, at du hver uge modtog 304 breve i din almindelige postkasse. Breve som du skulle åbne, forholde dig til og handle på.

Det er den virkelighed, der møder dig, når du åbner din indbakke.

Cirka hver 8. minut siger det pling i din indbakke. Faktisk viser undersøgelser, at du i alt bruger 61 % af din arbejdsdag på at skrive, besvare, håndtere eller lede efter mails. Det er et pænt stykke over halvdelen af din arbejdsdag.

Hver dag vælter det ind med så mange mails i din indbakke, at det kan være svært ikke at få mailstress. Det er derfor vigtigt, at du har et effektivt, men også simpelt system til at hjælpe dig. Og det er afgørende, at du har nogle gode mailvaner.

Her er tre stykker, som du kan tage i bruge med det samme. Hvis du vil.

  1. Svar med det sammeNår du modtager en mail, der vil tage dig under to minutter at svare på, så gør det med det samme. Benyt dig af tominutter-reglen. Udskyd aldrig et hurtigt svar.
  2. Tjek kun mails 3x om dagenHvis du for eksempel tjekker din indbakke kl. 10, 13 og 15, bliver du løbende holdt ajour med dine mails gennem dagen. Husk at lukke din indbakke ned igen, når du er færdig med at tjekke mails.
  3. Fjern plinglydDen sidste er ikke så meget en vane men mere en ting, du bare skal gøre én gang for alle. Slå alle former for mailnotifikationer fra – lyd og pop-ups. Den konstante distraktion fra din indbakke gør dig ineffektiv og svækker din evne til at prioritere og træffe beslutninger.

Prøv en gang at lægge mærke til – for eksempel i dag – hvor meget tid du bruger på mails. Læg mærke til, hvad det gør ved dig.
Hvis du har mistet overblikket over din indbakke, og du føler, at det mere er din indbakke – og ikke dig – der styrer din arbejdsdag, så skal du overveje at tage vores onlinekursus Sådan får du styr på din indbakke.

Webinaret tager kun en time og du lærer alt om, hvordan du undgår mailstress og genvinder kontrollen.

På webinaret lærer du blandt andet:

  • Hvilke fire typer mails, du kan modtage (og bør kende!)
  • Hvordan du hurtigt tager stilling til, hvad der skal ske med en mail
  • Hvordan du laver et simpelt mappesystem med kun to hovedmapper
  • Verdens bedste mailregel, der markant øger din maileffektivitet
  • 5 vigtige mailvaner, der vil forandre din indbakke for altid
  • De 6 grunde til hvorfor du bør have en tom indbakke

Du får også ‘Den hurtige tjekliste til gode mails’ med 5 vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du klikker på ‘Send’. Herudover får du en simpel lynguide ti,l hvordan du hurtigt og nemt kommer i gang med at få en tom indbakke. Og nej, det er ikke utopi. Det er lettere end du tror.