Er du effektiv eller produktiv?

 

Hvad vil det sige at være effektiv? Og hvad kendetegner effektive mennesker? Det er nogle af de spørgsmål, vi arbejder med på MPE-uddannelsen. Et helt centralt spørgsmål er nemlig: Er du effektiv ELLER produktiv?

En af de største myter om effektivitet er, at det udelukkende handler om at nå så meget som muligt på kortest mulige tid.

Det er forkert. Personlig effektivitet handler ikke om at multitaske eller presse den sidste dråbe ud af citronen. Eller løbende fraværende rundt med en lang to do-liste om halsen.

Effektivitet handler om finde ind til det vigtigste, privat og arbejdsmæssigt, og bruge den rette mængde tid og energi på præcis det.

Jeg skelner mellem produktivitet og effektivitet. Der er nemlig afgørende forskel på de to ting.

Når du er produktiv, får du meget fra hånden. Ja, du får måske krydset en del af på din liste, men du når ikke det, der er vigtigst. Når du er effektiv, får du det vigtigste fra hånden. Du har et klart fokus, og du har defineret præcist, hvad der er vigtigst. Du skaber værdi, og dét du får gjort, gør en forskel.

Hvis du har brug for lidt mere hjælp til at finde ud af, om du er effektive (eller bare produktiv), så test dig selv her. Hvis du kan svare ‘JA’ til de her fem spørgsmål, er du effektiv:

  • Har du en høj grad af tidsbevidsthed – ved du præcist, hvad du bruger din tid på?
  • Har du et knivskarpt fokus – ved du, hvad der er absolut vigtigt privat og på jobbet?
  • Har du et klart fundament i form af få, specifikke og målbare mål?
  • Har du et velfungerende planlægningssystem, der er tilpasset dig og din personlighed?
  • Har du en høj grad af eksekvering – får du tingene gjort?

Fik du fem store ja’er? Tillykke! Du er effektiv og allerede i gang med at skabe det liv, du ønsker. Eller var der også nej’er imellem, måske hele fem? Så er der plads til forbedring.

Hvis du har lyst til at arbejde med din personlige effektivitet, så hop med på vores uddannelse eller et af vores kurser. Vil du have et skræddersyet system, der er 100% tilpasset dig og din personlighed, så vælg et 1:1-forløb.