[GUIDE] Geniale apps, du ikke kan undvære

 

Her har du en liste med mine personlige favorit-apps. Indholdet er ikke sponsoreret. Jeg anbefaler udelukkende de ialt syv apps, fordi de hjælper mig til at øge min egen effektivitet og mit overskud. Stort set hver eneste dag.

De 7 apps hjælper dig med:
✓ at bruge mindre tid i selskab med din telefon
✓ altid at have styr på dine to do-lister
✓ målretning af din træning
✓ at vågne når du er allermest frisk
✓ at meditere (selvom du hverken har tid eller ro)
✓ at arbejde hamrende effektivt
✓ at undgå forstyrrelser – i hvert fald de digitale af slagsen

Her får du dem én for én:

App #1: Moment
Kort og godt: Tracker hvor meget tid du bruger på din telefon.

Den lidt længere forklaring
Når du har installeret app’en, holder den helt automatisk styr på, hvor meget du bruger din telefon og på, hvilke apps du bruger.

Hvorfor er den smart?
Fordi den hjælper dig til at blive bevidst om, hvor meget du bruger din mobil i hverdagen, og ikke mindst hvad du bruger den til. For hvor mange minutter eller timer bruger du med din telefon i hånden hver dag? De fleste af os bliver ret overraskede, når vi beder en app som Moment om at fortælle os det – og derfor er det en meget sund øvelse.

Pris: Gratis med mulighed for tilkøb i app’en
Premium versionen koster et engangsbeløb på 35 kr. Med den betalte version kan du sætte en daglig grænse for, hvor meget du ønsker at bruge din telefon. Du og din familie kan også holde styr på, hvor meget tid I hver især bruger på jeres telefoner. Dataen deles med alle i familien, og det er også muligt for alle at slå “familietid” til, så adgang til telefonerne lukkes i et selvvalgt tidsrum.

Hvor virker den?
iPhone, iPad, Apple Watch og iPod touch (iOS 10 eller nyere)
Folkene bag app’en arbejder pt. på en Android-version.
Hvis du vil vide, når den kommer, kan du skrive dig op her >> Få besked, når app’en er klar til Android

App #2: Todoist
Kort og godt: Simpelt værktøj til at holde styr på opgaver

Den lidt længere forklaring
Som navnet antyder er Todoist stedet, hvor du kan samle dine to do-lister. Du har mulighed for at oprette forskellige lister til dine projekter og sætte deadlines. App’en integrerer med mange andre apps, fx Google Drive, Toggl, IFTTT, Zapier og mange andre.

Hvorfor er den smart?
App’en er simpel og nem at bruge. Du kan både tilgå den online og offline og den synkroniserer mellem dine platforme, så du altid ser en opdateret version. Derudover kan du opsætte mål for, hvor meget du vil nå og have en lille konkurrence kørende med dig selv hver dag.

Pris: Gratis med mulighed for tilkøb i app’en
Premium versionen koster 245 kr. om året og giver adgang til flere funktioner. Med premium kan du uploade filer til dine lister, og du kan få påmindelser, når du befinder dig et bestemt sted, fx når du kommer hjem. Du kan også vælge farvetemaer og tagge dine opgaver, så de bliver nemmere at finde rundt i.

Hvor virker den?
Mac (OS X 10.11 eller nyere)
iPhone, iPad, Apple watch (iOS 10 eller nyere)
Windows 10
Android (4.4 eller nyere)
Todoist findes også som web-app til både Mac og PC på todoist.com
Kan nemt integreres med din Outlook-indbakke i Windows.

App #3: 7 Min Workout
Kort og godt: Effektiv træning på kun 7 minutter

Den lidt længere forklaring
Forskere har samlet 12 øvelser, der kan udføres på 7 minutter. Øvelserne skal udføres med høj intensitet og med få hvil mellem hver øvelse for at opnå resultater. Ingen af øvelserne kræver særligt udstyr, så de kan udføres hvor-som-helst, når-som-helst. Konceptet kaldes HICT, som står for High Intensity Circuit Training.

Hvorfor er den smart?
Mange (inklusiv mig selv) synes det er svært at finde tiden til at træne i hverdagen. Sammensætningen af øvelsene i app’en, og den høje intensitet de skal udføres med, gør at effekten af de 7 minutter kan sammenlignes med en times almindelig træning.

Pris: Gratis med mulighed for tilkøb i app’en
Hvis du begynder at kede dig i træningen, kan du købe bonuspakker med 12 nye øvelser i hver. Du kan enten betale helt almindeligt (mellem 9 og 17 kr.) eller du kan låse dem op ved at gennemføre udvalgte udfordringer i app’en.

Hvor virker den?
iPhone, iPad og iPod touch (iOS 7.0 eller nyere)
Android (understøtter Google Fit)

App #4: Sleep Cycle
Kort og godt: Måler din søvn og vækker dig, når du er mest frisk

Den lidt længere forklaring
Når du sætter alarmen med Sleep Cycle, kan du vælge et tidsinterval i stedet for et bestemt tidspunkt. App’en bruger mikrofonen i din telefon til at måle dine bevægelser og kan altså høre, hvornår det passer bedst at vække dig. Hvis du sover sammen med en anden, kan app’en skelne mellem jeres bevægelser, så længe din mobil ligger på dit natbord. Ellers ligger mobilen på madrassen ved siden af dig (evt. i en mobilpose, så mobilstråler reduceres).

Hvorfor er den smart?
Mere søvn er ikke altid lig med, at du føler dig mere frisk. Hvis du ved, at du senest vil op kl. 7.00, kan du sætte alarmen til at vække dig mellem 6.30 og 7.00. Det er meget rarere at blive vækket, når du sover let frem for i den dybe søvn.

Pris: Gratis med mulighed for tilkøb i app’en. Premium versionen koster 259 kr. om året og giver dig nogle ekstra muligheder. Fx kan du tilføje noter om forskellige emner og (hvis du tør) måle din snorken. Når du har den betalte version bliver dine data automatisk sikkerhedskopieret online.

Hvor virker den?
iPhone, iPad og iPod touch (iOS 9.0 eller nyere)
Android (4.1 eller nyere)

App #5: Headspace
Kort og godt: Guidet meditation og mindfulness

Den lidt længere forklaring
Headspace er en app med meditationer til ethvert formål. Der findes både enkeltstående sessions og pakker, som løber op til 30 dage. Du kan vælge at fokusere på alt fra stresslindring til kreativitet, motivation, selvtillid, vrede og meget, meget andet. Hver dag bliver der desuden tilføjet en særlig meditation, som er tilgængelig i 24 timer.

Hvorfor er den smart?
Du lærer hurtigt at blive mere bevidst om din mentale tilstand. Det betyder, at du kan få mere ud af dine dage, mere indre ro og at du performer bedre. Hvis du er presset på tid og mangler overskud, kan du lytte til de såkaldte “minis” – fx 2 minutters fokus og 3 minutters ‘refresh’.

Pris: Gratis basispakke, hvor du lærer at meditere på 10 dage. Herefter skal du opgradere, hvis du ønsker at fortsætte. Prisen er ca. 80 kr. om måneden (eller 50 kr. om måneden hvis du betaler for et år ad gangen).

Hvor virker den?
iPhone, iPad, and iPod touch (iOS 9.0 eller nyere)
Android (4.0.3. eller nyere)

App #6: Be Focused – Focus Timer & Goal Tracker for Work (Pomodoro)
Kort og godt: Effektiv arbejdstid i 25 minutter og 5 minutters pause

Den lidt længere forklaring
Pomodoro er et anerkendt effektivitetsværktøj. Hver runde (eller Pomodoro, som det hedder) består af 25 minutters arbejde og en pause på 5 minutter. Efter 3 Pomodoroer tager du en længere pause på 15-30 minutter. I app’en kan du sætte daglige mål for, hvor mange Pomodoroer du vil nå på en dag og følge dit fremskridt. Det er også muligt at se rapporter ud fra dine tidligere data. Når du bruger app’en på din computer, bliver den en del af din menulinje øverst på skærmen, så du kan hele tiden se, hvor lang tid der er til en pause.

Hvorfor er den smart?
Fordi den gør det nemt at komme overspringshandlinger til livs. Du kunne også vælge at sætte en timer, men det har sine fordele, at du hele tiden kan følge med på skærmen og tracke dit fremskridt.

Pris: Gratis med mulighed for tilkøb i app. Premium versionen koster 45 kr. og fjerner primært reklamerne i bunden af det lille skærmbillede. Derudover giver den dig mulighed for at eksportere dine data i CSV-filer.

Hvor virker den?
Mac (OS X 10.9 eller nyere)
iPhone, iPad, and iPod touch (iOS 8.0 eller nyere)
(hvis du søger på Pomodoro i Google Play kommer der masser af alternativer til Android-versioner)

App #7: Freedom – reduce distractions
Kort og godt: Blokerer hjemmesider og apps, der stjæler din tid

Den lidt længere forklaring
Du bestemmer selv, hvor længe en blokering skal vare, dog kan den max vare 8 timer ad gangen. Du kan vælge at blokere en enkelt app, en eller flere hjemmesider eller hele din adgang til internettet.

Hvorfor er den smart?
Det er nemt at blive fristet, når du sidder med øjnene på skærmen. Freedom er en måde at fjerne nogle af fristelserne på i kortere eller længere tid – det er helt op til dig.

Pris: Når du henter app’en får du 7 gratis sessioner, hvor du kan blokere apps, hjemmesider eller din internetadgang. Herefter skal du opgradere til premium-versionen for at fortsætte med at bruge app’en. Med den betalte version får du mulighed for at sætte dine blokeringer i system og fx blokere en bestemt side på nogle faste tidspunkter hver dag. Du får også mulighed for at sætte en yderligere lås på app’en, så dine sessioner ikke kan forkortes på nogen måder.

Hvor virker den?
Mac (OS X 10.9 eller nyere)
Windows (Vista, 7, 8, 10)
iPhone og iPad (iOS 9.0 eller nyere)

Håber, at du kunne bruge min app-guide. Jeg ved, at de her apps kan gøre en positiv forskel for dig i din hverdag. Og i dit liv. Rigtig god fornøjelse!

De bedste hilsner
Dorthe