Ryd op i din kalender med 6 simple spørgsmål

 

På torsdag kl. 8 kan du høre mig i din radio. Jeg er blevet inviteret i studiet i DR-byen for at fortælle om, hvordan du rydder op i din kalender. P4 Morgen har i anledning af efterårsferien valgt at sætte fokus på oprydning.

I mandags var forfatter Morten Brask i studiet for at fortælle om, hvordan man rydder fysisk op i sit hjem. Morten Brask ejer kun 172 ting, så han ved, hvad han taler om. I dag har Torben Wise talt om, hvordan vi rydder op i vores tanker, så vi kan være nærværende. På torsdag er det min tur til at give gode tips om, hvordan du rydder op i din kalender.

Jeg har taget forskud på glæderne og deler her 6 simple spørgsmål, som du kan bruge, hvis du føler, at du trænger til at rydde op i din kalender. Tag din kalender og gennemgå dine aftaler én for én med følgende spørgsmål:


#1 Slet alt unødvendigt
Spørg dig selv: Hvad ville der ske, hvis aftalen helt blev slettet fra min kalender?

Hvis der ikke er en konsekvens eller konsekvensen er meget lille, så slet aftalen fra din kalender.

#2 Uddeleger
Spørg dig selv: Hvis en anden skulle overtage aftalen, hvem kunne det så være?

Her er det vigtigt, hvordan du stiller spørgsmålet. Hvis du spurgte dig selv, om aftalen kunne uddelegeres til en anden, vil du sikkert svare nej. Men her handler det om, at du skal forestille dig, at du er nødt til at uddelegere aftalen til en anden, og hvem kunne det så være?

#3 Kend dit hvorfor
Spørg dig selv: Hvorfor er aftalen vigtig?

Når du afsætter tid i din kalender, er det vigtigt, at du er bevidst om din motivation og dit hvorfor. Hvis du skulle forklare, hvorfor aftalen er vigtig, hvad ville du så sige?

#4 Test din aftale
Spørg dig selv: Hvordan er aftalen i tråd med mine drømme, værdier og mål i livet?

Dét der står i din kalender, er dét, du kommer til at bruge tid på. Og dét du bruger tid på, er dét, du bruger dit liv på. Så er der en klar rød tråd fra det liv, du ønsker at leve til de aftaler, som du har stående i din kalender?

#5 Pas godt på din energi
Spørg dig selv: Giver eller dræner aftalen mig for energi?

Alt hvad der står i din kalender, vil enten giver dig energi eller dræne dig for energi. Tjek hvor mange af dine aftaler, der er røde (tager meget energi), gule (tager mellem-energi) eller grønne (giver energi). Sørg for en sund balance mellem det, der tager og giver energi.

#6 Bonusspørgsmål
Spørg dig selv: Hvis jeg havde to timer mere om ugen, hvad ville jeg så bruge dem på?

Uanset hvad du svarer her, så skab straks plads til det i din kalender. Hvis du ikke har to timer, kan 20 minutter også være nok. Der er en grund til, at du gerne vil skabe mere plads og tid til netop det. Lyt til det.

 

God efterårsferie – og god oprydning!