Sådan får du en 4-dages arbejdsuge

 

Kunne du tænke dig en ekstra fridag hver uge – uden at gå ned i løn?
Og samtidig nå mere end du gør i dag?

Det lyder næsten for godt til at være sandt.
Men det er muligt. Og slet ikke så langt væk, som du måske tror.

Det digitale bureau, IIH Nordic, har, som nogle af de første i Danmark, indført en 4-dages arbejdsuge. Gradvist. For det krævede mange forberedelser og analyser af, hvordan tiden kunne bruges smartere. Alt i alt kom de frem til hele 200 punkter, der kunne hjælpe medarbejderne med at arbejde mere effektivt. 40 af dem blev til konkrete tiltag i hverdagen.

Måske kan du gætte, hvad der sneg sig højt op på listen?

Det gjorde møder og mails.

Helt konkret har de nye tiltag betydet, at alle bureauets mødelokaler nu er udstyret med æggeure. Alle møder er nemlig begrænset til at vare enten 20 eller 45 minutter. På samme måde er der strammet meget op på, hvordan mails skal behandles – og ikke mindst hvem der skal være med på cc.

Som du måske kan fornemme, er der MANGE ting, man kan optimere for at skabe en 4-dages arbejdsuge – både som medarbejder, leder og virksomhed. Og anstrengelserne sætter sig ikke kun som smil på læben, men som målbare resultater i hele kroppen. For her er et faktum: Tre dages fri sænker produktionen af de farlige stresshormoner og kolesterol. På den måde har en kort arbejdsuge også en masse positive indvirkninger på dit helbred.

Jeg gætter på, at der er mange timer at hente i din arbejdsuge, hvis du ser nærmere efter. Sådan vil det være for de fleste. Men det kræver, at du er villig til at ændre nogle af dine vaner – og selvfølgelig, at du har den rette viden og de rigtige værktøjer, der er fast forankrede i din hverdag.

Begge dele får du på MPE-uddannelsen >>

Men du skal, som lovet, også have tre tips her i mailen:

Inden du får dem, vil jeg lige tilføje, at det også er helt afgørende, at du arbejder med tingene i den rette rækkefølge. Det kan du gøre ved hjælp af Effektivitetscirklen© som vi arbejder ud fra på uddannelsen.

Modellen består af fire trin:
✓ Undersøg din tid
✓ Skærp dit fokus
✓ Planlæg din tid
✓ Få tingene gjort!

Ikke nok med, at du får modellen med hjem… Du arbejder også med den på en måde, så den bliver en naturlig del af din hverdag (og det er det vigtigste).

Vil du gerne i gang med det samme?

Det forstår jeg godt.
Så her er 3 ting, du kan gøre allerede i dag for, på sigt, at skabe en ekstra fridag om ugen:

1) Hold kortere møder
Et møde behøver sjældent at vare en time. At mange inviterer til møder på halve og hele timer, skyldes nok noget så simpelt, som at de intervaller er standart i Outlook og andre kalendersystemer. Det ligger altså lige til højrebenet at indkalde til et møde, der varer en time. Men hvorfor sidde sammen i en time, hvis det kan løses på 10 koncentrerede minutter?

Øvelse 1: Når du inviterer til møder, så lav dem på fx 20 eller 45 minutter og stil spørgsmålstegn ved nødvendigheden, når du selv bliver inviteret til møder, der varer en time eller længere.

2) Arbejd i intervaller – fx ved hjælp af Pomodoro-teknikken
Multitasking er roden til alt ondt – i hvert fald når vi taler om personlig effektivitet. Når du hopper fra den ene opgave til den anden, oplever du nemlig ikke fuld koncentration, eller flow, som det også kaldes.

Øvelse 2: Søg efter “Pomodoro” i AppStore eller Google Play og hent en app, der kan hjælpe dig med at arbejde effektivt i 25-minutters intervaller.

3) Tjek ikke mails den første time hver dag
Når du starter din arbejdsdag i din indbakke, kan det hurtigt blive dér, du bliver hængende resten af dagen. Det bliver pludselig din indbakke – og ikke dig – der dikterer, hvad du bruger din arbejdsdag på.

Øvelse 3: Tjek ikke din mail den første time af din arbejdsdag. I stedet skal du bruge tiden på vigtige opgaver, du har defineret på forhånd. Hver dag inden du lukker ned, skal du skrive en prioriteret to do-liste til dagen efter. På den måde ved du altid, hvor du skal tage fat – uden at blive forstyrret af andres dagsordener.

***

Vil du have mere fra samme skuffe? Og er du klar til at tage dit (måske) klogeste karrieretræk?
Så kom med på MPE-uddannelsen.

Uddannelsen er mit mest transformerende program og en intensiv udviklingsrejse. Det næste hold starter tirsdag den 27. februar 2018. Inden sommerferien har du altså mulighed for at kalde dig selv Mastercoach i Personlig Effektivitet.

Undervisningen foregår på Frederiksberg i København to dage pr. måned frem til juni måned. På MPE-uddannelse.dk kan du læse mere om uddannelsens indhold og alt det praktiske, inklusive pris.

FÅ VÆRKTØJERNE TIL EN 4-DAGES ARBEJDSUGE:
KOM MED PÅ MPE-UDDANNELSEN – VI STARTER 27. FEBRUAR >>>

De bedste hilsner
Dorthe

P.S. Sidste frist for tilmelding til uddannelsen er fredag den 16. februar.
Læs alt om uddannelsen her >>